Synergi på tværs af offshore vind, olie og gas

Offshoreindustrien består af mange virksomheder, der arbejder med aktiviteter på tværs af både offshore vind, olie og gas.

Mere end halvdelen af Offshoreenergy.dks 240+ medlemmer arbejder både med offshore vind, olie og gas. Det er særligt den brede kæde af underleverandører, der leverer både til offshore vind, olie og gas. Men også en række større virksomheder som Semco og NSG udvider deres offshore olie og gasforretning til også at omfatte offshore vind. På den måde udgør Offshorenergy.dk en unik platform for innovationsarbejde på tværs af industrierne. 

Kontaktperson

Glenda Napier
CEO
+45 42 14 91 74

12 synergier

Her arbejder industrierne med at styrke konkurrencekraften

Cost-reduktion og price-out
Både hvad angår offshore vind og olie/gas er behovet for at reducere omkostningerne afgørende for konkurrencekraften. Derfor arbejder begge industrier med at finde nye løsninger, der kan medvirke til at reducere deres omkostninger.

Fremstilling og udvikling af større strukturer
Begge industrier arbejder med at fremstille, udvikle og servicere store komplekse strukturer, som står på havbunden. Ved bl.a. jacketstrukturer arbejder man med innovation i udvikling af nye fundamenter.

Korrosionsbeskyttelsesmetoder
Begge industrier har udfordringer med at beskytte strukturer og installationer mod korrosion i barske miljøer.

Droner
Begge industrier arbejder med at udvikle nye droneløsninger, der kan udføre opgaver offshore.

Knuder og boltede løsninger
Udvikling af knuder og boltede løsninger er centralt for både olie/gas og vind, idet de bruges til at samle store og meget tunge strukturer i barske miljøer. 

Sensorer
Brug af sensorer til at måle tilstande og behov for vedligeholdelse ude på havet er centralt i begge industrier. Det er i dag mere udbredt i vind industrien, hvor der i stigende grad monteres sensorer på havvindmøllerne.

Brug af offshore data og remote condition monitoring
Internet of Things (IoT), den voksende digitalisering og brugen af den data, som indhentes fra offshoresensorer, er noget, begge industrier arbejder med.

Anchoring systemer til flydende fundamenter
Begge industrier arbejder med teknologier, der kan anvendes til flydende fundamenter. Senest er eksemplet fra Statoil og Hywind i Skotland.

Crew Transfer vessels
Brugen af transferskibe som sejler ud med mandskab til havvindparker eller oliefelter.
 
Overflade og overfladebehandlinger
Offshoreinstallationer under og over vand har det til fælles, at deres overflader skal behandles med maling og andet, som kan holde i barske miljøer.
 
Reduktion af fouling
Fouling er begroninger, som vokser på installationer under vandet. Begge industrier arbejder med teknologier, som kan fjerne begroninger kosteffektivt.
 
Træning af medarbejdere
Begge industrier træner mandskab, der skal arbejde offshore i bl.a. offshoresikkerhed og andre relevante områder.