Offshoreenergy.dk tog fat om fremtiden

Offshoreenergy.dk tog fat om fremtiden
13. oktober 2017

Glenda Napier, CEO

DISRUPTION PÅ DAGSORDENEN: Samarbejde og modig innovation er afgørende for en stærk dansk offshoreindustri. Der er masser af muligheder i disruption.

”Fremtiden er lige her – vi skal bare tage fat i den!”

Det var et af nøglebudskaberne fra Danmarks førende foredragsholdere om teknologi og disruption Anders Hvid fra DareDissrupt og Singularity University, da han gav den danske offshoreindustri et bud på fremtiden på Offshoreenergy.dk’s årsmøde i Odense.

Over 200 deltagere fra alle grene af offshore vind, olie og gas var mødt ind til en dagsorden om disruption, og hvordan offshoreindustrien kan imødegå og skabe forandringer ved at kreere ny innovation gennem samarbejde og synergi.  

”Der er 30.000 sensorer på en borerig. Vi bruger cirka 1 procent af den datamængde, de genererer. Vi skal bruge de data og turde tænke anderledes”, forklarede Anders Hvid.

Brugen af big data, droner og talende havmøller var blandt emnerne på dagen, og et øget samarbejde og fælles innovation var både et fokusområde og et udtalt ønske. Peter Rindebæk fra Bladt Industries var eksempelvis helt klar i sin opfordring til forsamlingen, da han i en paneldebat opfordrede til et øget innovationssamarbejde:

”Vi bør give hinanden håndslag på, at vi går sammen om at udvikle den innovation, vi skal bruge i fremtiden”, sagde han fra scenen – en tråd, som vindgiganterne Siemens Gamesa, Vestas og MHI Vestas senere tog op, da de officielt lancerede et nyt stærkt Vindpartnerskab, som netop samler vindindustrien og samarbejde om innovation. 26 virksomheder har allerede tilsluttet sig partnerskabet. Offshoreenergy.dk faciliteter det nye vindpartnerskab og alle kan deltage i det.

Opbakning til en fælles innovationsindsats bliver afgørende for at fastholde og udvikle dansk offshore som en stærk industri, understreger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk:

”Synergien på tværs af offshorevirksomheder og på tværs af vind, olie og gas er i høj grad en driver af innovation og udvikling. Der er mange muligheder i at samarbejde om nye løsninger, og dem skal vi gribe”, siger hun.

Innovativt samarbejde var også emnet for Torben Glar Nielsen, teknisk direktør i Energinet, som beskrev planerne om en kommende energi-ø på Dogger Banke. Fremtidsmusik, men spillet på velkendte instrumenter:

”Det er allerede kendt teknologi, men vi bruger den på en innovativ måde”, forklarede han.

 

”Offshore disruption skal ikke undgås. Det skal udnyttes”!

Glenda Napier, CEO, Offshoreenergy.dk

 

Kontaktperson

Sune Falther
Press Contact
+45 61 60 01 80
Nyt dronenetværk samler offshore og droneindustrierne
22. november 2017- af Glenda Napier, CEO
Offshoreenergy.dk og UAS Denmarks netværksgruppe om droner og offshoreindustrien er godt i luften.
Seneste nyt