Offshore innovation for 66 mio. kroner

Offshore innovation for 66 mio. kroner
10. april 2018

CRIF-værdi: Offshoreenergy.dk har over det seneste år hentet over 60 mio. kroner i støtte til innovation gennem CRIF-projekter. Det skaber nye forretningsområder for den danske offshoreindustri, forklarer CEO i Offshoreenergy.dk, Glenda Napier.

Mere end 50 virksomheder har over det seneste år medvirket i innovationsprojekter gennem Offshoreenergy.dk.

Klyngeorganisationen benytter projektmodellen CRIF; Cost Reduction & Innovation Forum, som handler om at reducere prisen på energiproduktionen gennem udvikling af nye innovative løsninger i tæt dialog med medlemmerne.

Og det virker. Aktuelt har otte store virksomheder præsenteret deres udfordringer i 13 CRIF-projekter, som 52 virksomheder og 4 vidensinstitutioner er engageret i at løse. Der er et samlet budget på 66,5 mio. kroner i de 13 CRIF’er, hvoraf virksomhederne selv bidrager med 32 mio. kroner.

Virksomhedernes bidrag igennem egenfinansieringen er en vigtig lakmusprøve på, om vi og projekterne skaber værdi eller ej. Virksomhederne er meget omkostningsbevidste. Når de bruger 32 mio. kroner på projekter, så forventer de innovation og ny forretning ud af det. Og det får de.

I et CRIF-samarbejde præsenterer en stor virksomhed en udfordring for en række underleverandører, GTS’er og vidensinstitutioner. Problemejeren søger innovation og kompetence, man ikke nødvendigvis selv har. Det er godt for de store virksomheder, som får tilført ny viden og nye løsninger – og for de mindre, som får adgang til et nyt marked med en innovativ løsning.

Offshoreenergy.dk’s rolle i projekterne handler om at drive projektet frem, om at finde de rigtige partnere, den rigtige problemstilling og pengene bag. Her har Syddansk Vækstforum og de regionale udviklingsmidler i Region Syddanmark spillet en strategisk afgørende rolle og sikret et betydeligt bidrag af de 66,5 mio. kroner, der budgetteres med. Det er udviklingsmidler, der er med til at kickstarte projekterne, så de bliver til ny innovation, der lever videre i virksomhederne – også når projekterne er forbi. Og det er til gavn for hele industrien.  Der er ingen tvivl om at den regionale indsats er en væsentlig strategisk faktor for klyngeudvikling på offshoreområdet.

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04
Vi glæder os til Energy Innovation Cluster!
14. december 2018
Den 1.
Seneste nyt