Maersk Oil søger innovation på tværs af offshoreklyngen

Maersk Oil søger innovation på tværs af offshoreklyngen
6. november 2017

"Klyngen giver os en fantastisk mulighed for at få nye øjne på en udfordring, der er fælles for både olie/gas og vind-industrien”, lyder begrundelsen fra Maersk Oil.

Når godt 100 deltagere på tværs af hele offshoreindustrien møder ind til tre dages Offshore B2B den 8. november, vil de blandt andet samarbejde om at finde innovative løsninger for Maersk Oil.

”Det er en chance for os til at få nye øjne på vores udfordring; til at få folk med en helt anden teknisk indsigt til at bidrage til vores innovation”, siger Ingelise Terkildsen, Head of Strategic Sourcing i Maersk Oil.

Danmarks største offshore olie/gasvirksomhed har lagt en udfordring op til et hackaton; et innovationsforum i plenum, hvor hele forsamlingen sammen søger at komme med nye og innovative løsninger. Modellen er benyttet i Maersk Oil før med stor succes:

”Det er en positiv proces, som fører værdi og indsigt med sig. Det håber vi bestemt også, det bliver på Offshore B2B. Offshoreenergy.dk samler offshoreindustrien på tværs og giver os dermed et bredere sammensat felt af specialister, end vi ellers selv ville indbyde til sådan et innovationssamarbejde. Vi når måske lige det stykke længere ud, hvor den lyse ide findes”, siger Ingelise Terkildsen.

Maersk Oil har lagt en udfordring med fouling op til hackaton. Fouling er den begroning, eksempelvis muslinger og søanemoner, som kommer på offshoreinstallationer, og den udfordring er fælles for både olie/gas og vindindustrien.

”Fouling er et godt eksempel på, at det giver mening at se offshoreindustrien som en samlet industri, hvor rigtig mange udfordringer deles, og hvor innovative løsninger kan gøre en forskel på tværs af brancher. Vi er sikre på, at klynges samlede innovationskraft vil være tydelig på Offshore B2B”, siger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk.

”Der er en klar erkendelse i Maersk Oil, at vi kan lære meget af vores samarbejdspartnere. Ved at dele en udfordring, vi deler med offshore vind, kan vi også trække på kompetencerne fra den gren af offshoreindustrien”.

Ingelise Terkildsen, Head of Strategic Sourcing i Maersk Oil.

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04
"Det er i fællesskab, vi kan skabe  energiplatforme til fremtiden!"
23. oktober 2018
6 spørgsmål til Jens Festervoll, Equinor’s projektansvarlige  for Techstar Energy
Seneste nyt