Fælles dansk-norsk synergijagt på havbunden

Fælles dansk-norsk synergijagt på havbunden
22. februar 2018

Samarbejdet mellem klyngeorganisationerne Offshoreenergy.dk og Subsea Valley vil skabe synergi på tværs af Skagerrak.

Offshoreenergy.dk har indledt et samarbejde med den stærke norske offshoreklynge Subsea Valley. Udgangspunktet for samarbejdet er potentialet i fælles synergi på tværs af Skagerrak, og allerede nu er det første omfattende synergiprojekt i støbeskeen:

”Gennem de seneste 40 år har den norske sokkel været rammen om en omfattende innovation og kompetenceopbygning indenfor olie og gas. Ideen med synergiprojektet er at kombinere den norske innovation og kompetence med den knowhow og de teknologiske landvindinger, Danmark har opbygget gennem 25 år som pioner på offshore vind”, siger Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk.

Kombinerede kompetencer giver innovation

Der er masser af synergi at komme efter, vurderer Preben Strøm, Managing Director i Subsea Valley, og henviser eksempelvis til Statoils Hywind-projekt:

”Statoil byggede verdens første vindmøllepark med flydende fundamenter – noget, vi i Norge aldrig har gjort før. Alligevel var 30 procent af underleverandørerne norske. Det siger noget om, at synergien mellem vind og olie/gas er der”, siger Preben Strøm.

Ansøgningen til det fælles synergiprojekt er den største i begge klyngers historie, og potentialet er da også til at få øje på: Fremtidens offshore vindparker vil blive etableret på vanddybder, hvor sub sea teknologi og kendskab er afgørende, siger Mikkel Juul, Head of Internationalization i Offshoreenergy.dk:

”Synergiprojektet samler de mange års erfaring og unikke styrkepositioner, vi har i både Danmark og Norge. Vi kombinerer specialkompetencer på sub sea området med en leverandørkæde, som er vant til at arbejde på tværs af offshore olie/gas og vind, og som er vant til at tænke i synergi og muligheder. Det er der potentiale i”, siger han.

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04
Vi glæder os til Energy Innovation Cluster!
14. december 2018
Den 1.
Seneste nyt