Advisory board: Vi skal søge synergi

Advisory board: Vi skal søge synergi
16. januar 2018

Der er fuld opbakning til synergidagsorden fra advisory boardet i Offshoreenergy.dk.  En fortsat udbygning af synergiarbejdet er målet i 2018.

Der var fuld opbakning til synergien mellem vind og olie/gas fra Offshoreenergy.dks advisory board, da 40 repræsentanter fra industrien og videninstitutioner var samlet forud for årsmødet. Den teknologiske synergi mellem vind og olie/gas blev drøftet og bekræftet på mødet, og en række konkrete teknologiske områder, som går på tværs af vind og olie/gas, blev identificeret.

Det er vigtigt med opbakningen fra virksomheder, som repræsenterer industrien bredt, vurderer

Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk:

”Vi fik en utvetydig støtte til det arbejde, Offshoreenergy.dk leverer. Vi er overbevist om, at den fælles innovation og samarbejde på tværs også fremadrettet er den bedste støtte til klyngeorganisationens medlemsvirksomheder – og vi kan se af stigende medlemstal, stor opbakning til vores aktiviteter og øget interesse for innovationsprojekter, at det er en overbevisning, medlemmerne deler. Synergi mellem vind og olie/gas fylder mere og mere. Faktisk har halvdelen af vores medlemmer aktiviteter indenfor både vind og olie/gas”, siger hun:

”Vi har en unik dansk styrkeposition: Ingen andre lande har den samme massive erfaring indenfor både offshore olie gas og offshore vind, som vi har; ingen andre lande har det unikke miks af videns- og industrivirksomheder, som arbejder på tværs af begge brancher. Det skal vi udnytte til at udvikle fremtidens danske offshore industri”, siger Glenda Napier.

12 eksempler på synergi

Her arbejder virksomheder i offshoreindustrierne på tværs med at styrke konkurrencekraften:

Cost-reduktion og price-out
Både hvad angår offshore vind og olie/gas er behovet for at reducere omkostningerne afgørende for konkurrencekraften. Derfor arbejder begge industrier med at finde nye løsninger, der kan medvirke til at reducere deres omkostninger.

Fremstilling og udvikling af større strukturer
Begge industrier arbejder med at fremstille, udvikle og servicere store komplekse strukturer, som står på havbunden. Ved bl.a. jacketstrukturer arbejder man med innovation i udvikling af nye fundamenter.

Korrosionsbeskyttelsesmetoder
Begge industrier har udfordringer med at beskytte strukturer og installationer mod korrosion i barske miljøer.

Droner
Begge industrier arbejder med at udvikle nye droneløsninger, der kan udføre opgaver offshore.

Knuder og boltede løsninger
Udvikling af knuder og boltede løsninger er centralt for både olie/gas og vind, idet de bruges til at samle store og meget tunge strukturer i barske miljøer.

Sensorer
Brug af sensorer til at måle tilstande og behov for vedligeholdelse ude på havet er centralt i begge industrier. Det er i dag mere udbredt i vind industrien, hvor der i stigende grad monteres sensorer på havvindmøllerne.

Brug af offshore data og remote condition monitoring
Internet of Things (IoT), den voksende digitalisering og brugen af den data, som indhentes fra offshoresensorer, er noget, begge industrier arbejder med.

Anchoring systemer til flydende fundamenter
Begge industrier arbejder med teknologier, der kan anvendes til flydende fundamenter. Senest er eksemplet fra Statoil og Hywind i Skotland.

Crew Transfer vessels
Brugen af transferskibe som sejler ud med mandskab til havvindparker eller oliefelter.

Overflade og overfladebehandlinger
Offshoreinstallationer under og over vand har det til fælles, at deres overflader skal behandles med maling og andet, som kan holde i barske miljøer.

Reduktion af fouling
Fouling er begroninger, som vokser på installationer under vandet. Begge industrier arbejder med teknologier, som kan fjerne begroninger kosteffektivt.

Træning af medarbejdere
Begge industrier træner mandskab, der skal arbejde offshore i bl.a. offshoresikkerhed og andre relevante områder.

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04
Millioner til Danmarks nye innovationsnetværk for energiproduktion
20. september 2018- af Glenda Napier, CEO
Energy Innovation Cluster er Danmarks nye innovationsnetværk med fokus på land- og havenergi.
Seneste nyt