”Vind og olie- gasindustrierne er mere værd sammen end hver for sig”!

”Vind og olie- gasindustrierne er mere værd sammen end hver for sig”!
16. januar 2018

Rambøll vil med sin nye forretningsenhed styrke samarbejdet på tværs af energisektorerne. ”Kompetencerne på tværs af olie/gas og vind giver Rambøll en fælles styrke”, siger John Sørensen, executive director i Rambøll Energy.

Når Rambøll nu samler sine aktiviteter i olie/gas, vind, sol og andre energiindustrier i et fælles Rambøll Energy, så bliver det en styrkelse af samtlige forretningsområder. Det vurderer den hidtidige adm. direktør for Rambøll Oil & Gas, John Sørensen, som nu som executive director er ny næstkommanderende i Rambøll Energy:

”Vi imødegår den forandring, der præger det globale energimarked. De store virksomheder bevæger sig på tværs og definerer sig bredere – man er ikke ’kun’ en olie/gas- eller vindvirksomhed; man er en energivirksomhed”, siger John Sørensen:

”I Rambøll har vi arbejdet for de individuelle energiindustrier på tværs af sektorerne i mange år. Vi har store kompetencer på offshore vind, offshore olie/gas og sol, og den bredde er der ikke så mange, der har under samme tag. Vi forventer, det vil styrke os betydeligt”, siger John Sørensen.

Når 1 + 1 er mere end 2 

Jagten på synergi på tværs af sektorer fylder meget i offshoreindustrien. Hos Rambøll har man allerede flere eksempler på, at olie/gas og vind som samlet pakke er attraktivt:

”Vi har helt konkret vundet opgaver ved at kunne mere på tværs end de andre. Vi har vundet en stor ordre i Kina på at kunne eksekvere på både vind og olie/gas. Den kombination forventer vi at se meget mere af. Eksempelvis at olie- gasproduktion i ørkenen    kombineres med sol og vind”, siger John Sørensen:

”Vind og olie- gasindustrierne er mere værd sammen end hver for sig. Det er der ingen tvivl om. Det er ikke sådan, at 1 + 1 giver 3, men det er tydeligt for os, at det i hvert fald giver mere end 2”!, siger John Sørensen.

Klar dansk styrkeposition

Mange virksomheder i dansk offshore arbejder som Rambøll allerede på tværs af flere energisektorer. Der er for John Sørensen ingen tvivl om, at det er en af de helt store danske konkurrencefordele:

”Der er absolut en dansk styrkeposition, at vi har både olie/gas og vind. Det er unikt at være så kompetent på begge områder, som vi er herhjemme. Og det giver gevinst for begge sektorer”, vurderer John Sørensen:

”Vores store viden på at producere marginalfelter, som andre knap gad bukke sig efter, har vi kunnet overføre direkte til offshore vind. Der er ikke den store forskel på star-konceptet, som er en platform på en pind, og en havmølle”, siger han:

” Mere end 65% af verdens havvindmøller står på fundamenter projekteret af Rambøll. En meget stor del af vores kompetence på vind kommer direkte fra vores viden på olie/gas-området”, siger John Sørensen.

I det nye Rambøll vil viden og kompetencer bevæge sig frit. Ingeniører, som arbejder i olie/gas, vil også kunne arbejde i vind og omvendt:

”Vi har den samme faglige ballast i udgangspunktet. Og branchen har bevæget sig, så det ikke giver samme mening at opdele; i stedet er der åbenlys værdi i at udveksle viden på tværs og udvikle ny viden sammen”, siger han.

 

Kontaktperson

Jonas Nørholm Larsen
Communication Consultant
+45 21 22 43 04
Millioner til Danmarks nye innovationsnetværk for energiproduktion
20. september 2018- af Glenda Napier, CEO
Energy Innovation Cluster er Danmarks nye innovationsnetværk med fokus på land- og havenergi.
Seneste nyt