Nyt vindpartnerskab lanceret på årsmøde

Nyt vindpartnerskab lanceret på årsmøde
31. oktober 2017

Glenda Napier, CEO

Offshore vindindustrien samarbejder om fælles standarder, der skal reducere udgifterne til anlæg og drift af havmølleparker. Vestas, Siemens Gamesa Renewable Energy og MHI Vestas står bag.

Samarbejde på tværs af hele værdikæden er et helt centralt element i den fremtidige succes for dansk offshore, og samarbejde er der masser af i det nye vindpartnerskab, som tre af vindindustriens største spillere lancerede på Offshoreenergy.dk’s årsmøde.

Vindpartnerskabet vil samle branchen om fælles standarder på en række områder, og med opbakning fra Vestas, MHI Vestas og Siemens Gamesa Renewable Energy vil Offshoreenergy.dk nu kunne drive innovationssamarbejde på tværs af hele værdikæden:

”Samarbejde er afgørende. Vi kører ingen innovationsprojekter alene; vi har ingen chance for at gøre det selv”, siger Jesper Møller, Head of Offshore Concepts & Solutions, Siemens Gamesa Renewable Energy.

Invitationen til samarbejde var lige så klar fra Torben Hvid Larsen, Senior Vice President, CTO Technology and Sourcing i MHI Vestas Offshore Wind:

”Nu gør vi noget ved det, vi har talt om! Nu sætter vi os sammen om et fælles mål – og I andre må gerne være med”, lød opfordringen fra scenen.

Siemens Gamesa Renewable Energy og MHI Vestas er producenterne bag 75 procent af verdens havvindmøller. Samarbejdet mellem de store spillere har derfor kolossal betydning for både de enkelte virksomheder og vindindustrien som helhed. Det vurderer Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk, som vindpartnerskabet forankres i:

”Nye fælles løsninger kan give markante gevinster på tværs af hele værdikæden og til fælles gavn for offshore vind. Vi har allerede samlet 26 virksomheder bl.a. Ørsted, Statoil, A2Sea, Vattenfall, Dancoat og Gardit. Alle er velkomne. Nye fælles løsninger kan give markante gevinster på tværs af hele værdikæden og til fælles gavn for offshore vind. Vindpartnerskabet er et stærkt signal om, at vi skal arbejde sammen om at drive omkostningerne ned”, siger hun.

Vindpartnerskabet vil samarbejde om fælles standarder og specifikationer på tårne, løfteudstyr, adgang til møllen samt seafastening.

 

Kontaktperson

Sune Falther
Press Contact
+45 61 60 01 80
Medvind i London
16. januar 2018- af Glenda Napier, CEO
En perlerække af danske offshore-virksomheder var med, da Danmarks Ambassade i London i december var vært for et sem
Seneste nyt